torstai 19. tammikuuta 2017

Töitä

Siis kohta on kaks viikkoo menny tääl ja töis ollaan oltu suuremmalta osin kuuntelu/katselu oppilaina.
Jos sit sais ens viikol trhä hommiiki ku saatiin tarvittavat ohjelmat koneeseen.

10.1.2017: Aamulla tuli valkonen pingviinikuvilla varustettu paku hakemaan noin 10 maissa. Siitä sitten noin 70km/h keskinopeudella hakemaan Pabloa töihin. Pitänee siis sanoa että tässä työpaikassa on 3 työntekijää Pablo, Fernando ja Jose ja kaksi muuta opiskelijaa jotka ovat suomenruottalaisii. Saatiin Pablo kyytiin ja lähettiin ajamaan kohti Josen kämppää hakemaan lisä ohjeistusta täksi päiväksi. Tässä vähän vaihdeltiin autoja ja Fernando jatkoi toisen suomenruottalaisen kanssa matkaa jonnekin ja mä hyppäsin pakun kyytiin koska Pablolla ei ole korttia. Mentiin siitä sitten Mainstreetillä olevaan ostoskeskukseen tarkistamaan mitkä kamerat toimii ja mitkä ei. Tänne jätettiin toinen opiskelija. Jatkettiin Pablon kanssa matkaa ja mentiin käymään asiakkailla laittamaan WiFi verkkoja kuntoon. Päivä päättyi siinä kahden maissa.

11.1.2017: Samallaineen aamu kuin aikasemmin ja samoja nopeuksia noudattan mentiin taas Josen luokse. Täällä annettiin mulle sitten avaimet Ford Fiestaa. Ei mikään paras mahdollinen auto.(Tästä lisää jossain muussa vaiheessa) Siitä sitten mentiin katsomaan taas asiakkaiden yhteyksiä. Ja päivä loppui siinä kahden aikoihin. Ja siis täällähän me ei pidetä mitään ruokataukoja tai kahvitaukoja. Toki päivät on niin lyhkäsiä että ei kyl tarvikkaan.

12.1.2017: Aamu alkoi poikeuksena muihin aamihin siten että olin saanut pitää fordin koko päivän ja nyt velvollisuuteni olikin hakea kaikki töihin. Ensiksi Pablo kyytiin ja sitten tois puol kaupunkia hakemaan suomenruottalaiset kyytiin. Mentiin taas laittamaan asiakkaille verkkoyhteyksiä kuntoon ja päivä loppui siinä kahen aikoihin.

13.1.2017: Samallainen aamu kuin eilen torstaina. Tästä lähdettiin sitten kohti El Cottiloa mutta käyttiin nopeasti siinä välissä yhdessä asutuskeskuksessa jättämässä toinen suomenruottalinen Fernandolle. Tästä sitten piti seurata Fernando(tähän väliin on sanottava että Fernando on hullu kuski) ei mennyt kuin hetki kun kadotin Fernandon. No sitten mentiin Pablon ohjeilla kohti El Cottiloa ja siellä olevaa surfi kauppaa. Täällä piti pistää uusi nettiboksi ja testata valvontakamerat ja säätää niitä. No meiltä jäi sitten näyttö millä piti tarkistaa valvontakamerat niin Corralejoon. No päätettiin sitten vain tehdä se nettiboksi. Tuli sitten ongelmia koska tämä boksi oli saksaksi ja ketään meistä ei osannut Saksaa. No täällä meni sitten koko päivä ja siinä puol kahden aikoihin lähettiin ajelemaan kohti Corralejoa ja viikonloppua.

16.1.2017: Samallainen aamu ja työpäivä kuin kaikki muutki. Menimme yhteen rakennukseen misä oli joku neuvontapalvelu ja menimme sinne asentamaan kameroita. ja kolmen aikoihin kotiin.
Espanjalaista työturvallisuutta. Kuvassa oikealla oleva poika on noin 180cm. Ja lattia oli aka liukas ja ketään ei pitänyt tikkaita kiinni koska se muka häiritsi tikkailla seisovaa Fernandoa.

17.1.2017: Samallainen aamu 9.30 Pabloa hakemaan ja sitten muita. Tässä oli sitten heti aamusta sellainen asiakas ketä ei halunnut meitä sisälle joten menimme takaisin autoon istumaan. vartin päästä Pablo tuli takaisin ja sitten tulikin sellainen tilanne että ei ollut töitä ollenkaan joten menimme läheisen vesipuiston parkikselle istumaan ja oltiin siinä sitten joku tunti. Sitten lähdetti ajamaan Mainstreetille ja Pablo näytti hyviä pihviravintoloita. Saimme sitten töitä ja menimme sen tekemään. Kottiin sitten yhden aikoihin.

18.1.2017: Samallainen aamu ja sitten teimme koko päivän yhtä asennus hommaa ja kahdelta kotiin.

19.1.2017: Samallainen aamu ja sitten korjaamaan yhtä serveriä mikä ei pysynyt ylhäällä. Saimme sen toimimaan ja menimme muutamalle hotellin asukkaale korjaamaan verkko yhteydet. Sitten menimme läheiseen rakennukseen laittamaan kamerat kuntoon. Keresimme olla siellä noin tummin kuin tuli viesti että serveri on taas alhaalla.